Vælg den rigtige cykelhjelm

Vælg en cykelhjelm, der giver både komfort og sikkerhed
Hvis du går og mangler en cykelhjelm til dig selv eller én i familien, er det vigtigt, at du finder en cykelhjelm, der både er af høj kvalitet og samtidig sikrer en lang levetid.

Når du skal vælge en cykelhjelm, er der først og fremmest mange mærker at vælge imellem, så som Bell, Giro, Kask og Newline, der alle har et smart design, men samtidig også er fremstillet af et holdbart materiale, som øger din egen og families sikkerhed, mens I er på cyklen.

Disse cykelhjelmene er designet således, at de er aerodynamiske med flere ventilationshuller, som sikrer, at cykelhjelmen er behagelig at have på, mens du drøner ud ad landevejen på en dejlig varm sommerdag. Ligeledes har disse cykelhjelme et polstringssystem ved navn 3D Dry Padding, som gør, at der er en minimal overflade på cykelhjelmen, som er i berøring med hovedet, hvilket gør, at hjelmen en høj ventilation og er behagelig at have på.

Hvis der skulle gå lidt konkurrence i den under din træningssession på racercykelen med dine træningskammerater, kunne det være meget passende at have en flashy cykelhjelm. På markedet findes der bl.a. cykelhjelme med designs inspireret fra Tour de France, Vuelta A España eller Giro de Italia. Det er altid fedt at overhale sine træningskammerater iført en cykelhjelm i enten førertrøjen, sprintertrøjen eller bjergtrøjens fra Tour de France’s farver.

Det bliver også mere og mere normalt at have cykelhjelm på. Tal viser, at flere og flere cykelister vælger at tage cykelhjelmen på, når de bevæger sig ud i trafikken. I 2011 anvendte omkring 15% af danske cykelister hjelmen, mens dette tal er steget helt op til 25% i 2013. Dette er en glædelig stigning for sikkerheden, men desværre anvender mange cykelister ikke cykelhjelmen korrekt. Her kommer nogle hurtige tips til, hvordan du sikrer dig, at den sidder korrekt.

Først og fremmest gælder det om at vende cykelhjelmen korrekt. Dette kan være lidt svært at se på nogle modeller, men du kan dog se på stropperens placering, hvordan hjelmen bør vende. Cykelhjelmen skal vende vandret på hovedet. Den skal ikke hænge ned ad nakken eller henover panden. Dette gøres ved at spænde stropperne omkring ørene og omkring hagen, således hjelmen sidder fastspændt og slutter tæt til hovedet.

Hvis du er på udgik efter cykeltøj og andet tilbehør kan du finde langt det meste på nettet, hvor bl.a. Løbeshop.dk har et bredt udvalg, som kan gøre din cykeltræning mere effektiv og behagelig. Du kan få leveret varerne direkte til døren, så det bliver ikke meget lettere.

Dette indlæg blev udgivet i Sundhed. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.