Smuk og gammel arkitektur i Firenze

Hvis man er ude efter en ferie med moderne arkitektur, forlystelsesparker, internationalt fusionskøkken, outlet-shopping og hæsblæsende, funky natteliv, så er det ikke ligefrem til Firenze man skal tage til. Det er der ikke meget af. I stedet er der masser af historisk kunst og arkitektur fra renæssancens tid. Faktisk var Firenze den by, der startede hele renæssancens tidsperiode fra 1500 til 1600 tallet. Det er byen for folk, som elsker solskinsguld og okkerøde murer, og skønne malerier i store og imponerede slots sale.

Firenze er ikke for folk som vil have en begivenhedsrig og tempofuld weekend med masser af shopping, men i stedet for dem, der foretrækker små forretninger med sjæl, markeder med friske frugter og markeder med tingel-tangel. En anden måde, at sige det på er at Firenze, er for dem, der gerne bruger en time på at diskutere, om Leonardo da Vinci var en større kunstner end Michelangelo, og om Leonardo da Vincis forsvundne værk ”Slaget ved Anghiari” stadig gemmer sig bag Giorgio Vasaris dramatiske malerier af Firenzes sejre i rådhus salen i Det gamle Palads.

Når det så er sagt gemmer Firenze alligevel også på andet, end kunst og gammeldags litteratur. Specielt turene på de mange små gader, er noget der virkelig gør indtryk. At gå rundt i de mange smukke gader mellem byens kirker og paladser. At nyde en god kop kaffe her og en drink der, og blive trukket ind i de mange små butikker, tag et lille hvil på en vin bar nede ved floden Arno, og derefter fortsætte til dagens museumsbesøg. Det er sådan livet går i Firenze. Og det er dejligt!

Ud over en smuk arkitektur, byder byen også på et fodboldhold i den bedste italienske fodboldrække. Byens hold, Fiorentina, er et stop værd, hvis man alligevel er i byen. Her findes der er en utrolig stemning på det 47.000 tilskuer store stadion. Det var en af de få ting, som Firenze byder på til børnene, men vil man lære dem lidt om den spændende renæssance tid, er det byen at komme til. Vis dem de mange smukke arkitektoniske bygninger, og fortæl dem om en fortid, som udspillede sig her i Firenze. Desuden kan man altid fodre børnene med pizza og pasta, så der går man helt sikkert ikke galt i byen. Endelig kan man tage en tur forbi en af de mange hyggelige parker, hvor børnene kan få lov til at lege og hygge sig med andre på samme alder.

I Firenze får man tid til, at opleve det sanselige og det æstetisk smukke i livet. Både for de voksne, men også for børnene.

Dette indlæg blev udgivet i Rejser. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.